
افزایش اهمیت شخصیسازی از طریق شبکههای اجتماعی و تغییر الگوهای ارتباطی
گروه سلامت و دارویی برکت:
امروزه روابط عمومیها و رسانهها در حال عبور از یک دورهی گذار هستند. دورهای که در آن، ارسال محتوای عمومی برای انبوه مخاطبان اثرگذاری کمتری دارد و باید متناسب با نیاز تک تک مخاطبان، پیام تولید کنن برای اینمنظور سازمانها باید تلاش کنند پیامهای تبلیغاتی و حتی محصولات یا خدمات خود را با ذائقهی مشتری شخصی سازی کنند.
این موضوع به طور معمول، از طریق شناخت مخاطب صورت میگیرد. شرکتها با تحلیل دادهها مانند تاریخچه خرید، جستجوی انجام شده در موتورهای سرچ یا تبادل پیام و مدارک در بسترهای اینترنتی به علایق و نیازهای کاربر پی میبرند. عمده این اطلاعات به راحتی در اختیار این شرکتها قرار میگیرد.
زمانی که شما به آزمایشگاه مراجعه میکنید و میخواهید پاسخ آزمایش شما را به ایمیلتان ارسال کند؛ یعنی اطلاعات سلامت خود را در اختیار مرجعی قرار داده اید که وظیفهاش جمع آوری دادههای شماست. پس تعجب نکنید از این پس، برای شما پیشنهادهای متناسب با نیازهای درمانیتان، ارسال کند. یا اگر غذایی سفارش بدهید، پیامی برایتان ارسال کند؛ غذایی که سفارش دادهاید برای شما مفید نیست یا به شما پیشنهاد غدایی را از رستورانی که از قبل با آن قرار دارد بدهد.اصولا سازمانها و شرکتها با استفاده از اطلاعات به دست آمده از افراد، پیشنهادهایی طراحی میکنند که برای فرد یا گروه خاصی از مخاطبان جذابترین باشد.
در این میان، شبکههای اجتماعی با تغییر الگوهای ارتباطی، اهمیت شخصیسازی را افزایش دادهاند. سازمانها و شرکتها باید از طریق پلتفرمهای مختلف مانند فیسبوک، ایکس و اینستاگرام و روبیکا، بهطور استراتژیک مخاطبان خود را هدفگذاری کنند. الگوریتمهای شبکههای اجتماعی به گونهای طراحی شدهاند که تنها محتوای مرتبط با علایق کاربران را نمایش میدهند، که این امر نیاز به پیامهای شخصیسازیشده را بیشتر میکند.
از سویی دیگر، مخاطبان دیگر فقط دریافتکنندهی پیام نیستند، آنها نقش فعالی در گفتوگوهای عمومی دارند و میتوانند برندها را نقد یا حمایت کنند. بنابراین ارسال پیامهای انبوه برای افراد، نمیتواند باعث تعامل سازنده شده و مشارکت کاربران را افزایش دهد.
برای درک بهتر، در نظر بگیرید بر اساس تبلیغات عمومی، برای خرید کالایی به یک فروشگاه مراجعه کردهاید. هنگام خرید، یک نفر به شما میگوید: من این کالا را خریداری کردهام و به درد نمیخورد. این فرد میتواند شما را از خرید منصرف کند.
تعامل با مخاطبان در روابط عمومی یک فرآیند مداوم و دوسویه است که باعث افزایش اعتماد، وفاداری و مشارکت میشود. از اینرو روابط عمومیها باید از ترکیبی از رسانههای اجتماعی، نظرسنجیها، جلسات گفتوگوی رو در رو، هوش مصنوعی و تحلیل دادهها استفاده کنند تا ارتباطات خود را بهینه کرده و تجربهی بهتری برای مخاطبان ایجاد کنند.
محمد حسین زیارتی مدیر روابط عمومی شرکت برکت تل از شرکتهای زیرمجموعه گروه سلامت و دارویی برکت به تازگی این یادداشت را با موضوع افزایش اهمیت شخصیسازی از طریق شبکههای اجتماعی و تغییر الگوهای ارتباطی به نگارش درآورده است.